Interwad
Image default
Eten en drinken

Geladen Smashed Rode Aardappelen

Beschrijving

Deze geladen gebroken rode aardappelen zijn perfect voor een wilddag, een bijgerecht of zelfs een leuk voorgerecht!

Ingrediënten

  • 6 pond. rode aardappelen
  • 6-9 eetl. gesmolten boter of olijfolie
  • gekruid zout, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • toppings: geraspte kaas (ik gebruikte scherpe cheddar), verkruimeld gekookt spek, dun gesneden groene uien, in blokjes gesneden avocado, zure room, extra boter, enz.

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 450 graden.
  • Vul een grote soeppan voor 1/2-2/3 met water (laat ruimte over voor de aardappelen) en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg aardappelen toe, dek af en zet het vuur laag tot medium. Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en spuit vervolgens met kookspray. Leg de gekookte aardappelen ongeveer 2-3 cm uit elkaar op de bakplaat. Gebruik vervolgens een aardappelstamper of een vleeshamer om de krieltjes voorzichtig naar beneden te drukken tot ze ongeveer 2,5 cm dik zijn. Bestrijk de bovenkanten van elke geplette aardappel royaal met boter of olijfolie. Bestrooi vervolgens royaal met gekruid zout en zwarte peper naar smaak.
  • Bak 20-25 minuten, of totdat de randen van de aardappelen licht goudbruin beginnen te worden. Verwijder en bestrooi onmiddellijk met de gewenste toppings. Serveer warm.